//////////////

Nekako sam do sad sve pripisivala lošoj sreći, ili stresu, ili nekoj trenutnoj prolaznoj upali, nečemu, a onda u petak, mislim da sam prvi put postala svjesna da bi na Malenu mogli čekati još dugo. Nije da to do sad nije bilo prisutno u mojoj svijesti, ali ja sam prvak svijeta u potiskivanju i negiranju, tako bih prolazne depresije liječila pozitivnim mislima, i iščekivala svaki mjesec hoće li to biti Taj, od kojeg ću početi odbrojavati.
Nedavno sam se konačno nakanila otići do doktora (potaknuta laganim bolovima u stomaku), i iznenadi me kako je čiko ginekolog ljubazan. Dijagnoza – jaka upala jajnika, propisani antibiotici, uzet bris za Papa – test i kad dođem na kontrolu vidjet ćemo šta dalje, s tim da dođem 10 – 14 dan ciklusa.
Sve se to poklopilo, otišla na pregled, Papa-test je super, upala izliječena (bar tako doktor kaže), valjda jest, nekako mi je ostalo od djetinjstva da suma-med liječi sve. I onda mala zbunjenost na njegovom licu tijekom ultrazvuka – nema jajašca koje bi trebalo biti moje Sve. Dijagnoza – izostanak ovulacije, propisan Klomifen, uz striktnu uputu o uzimanju istog, i ponovni dogovor za pregled tamo nekad slijedeći 10 – 14 dan.
Trebam li reći da sam preplakala petak, negdje duboko u sebi (u stvarnosti to baš i nisam mogla, s obzirom da smo bili na obiteljskoj večeri, i zadnje što mi je trebalo je da me netko pita šta nije u redu)? Nešto mi se baš sve bilo skupilo, znam da nije tragedija, da je dobro da smo konačno počeli upoznavati / rješavati problem, ali eto, baš mi je bila večer za plakanje.

4 komentara

  1. Ako je u pitanju samo izostanak ovulacije, Malenu ces ninati jako brzo 🙂 Nije sve tako crno jer za sve postoji jako puno dobrih boca 😉 Ne bi bilo lose da i muz napravi spermiogram cisto reda radi jer ako s brojem i pokretljivoscu nesto steka Ciljani su cisto gubljenje vremena.
    P.s. Klomifen zna biti malo nezgodan zbog promjene raspolozenja, histerije, navale vrucine, znojenja, placa, itd… I da bilo bi jako dobro da ti ljekar napravi folikulometriju tj.da prati rast folikula i momenat ovulacije.
    Puno srece i sorry ako sam ikada bila naporna na ovu temu samo nemoj zaboraviti da sam tu za bilo sta sto ti treba. Pusa

  2. Dobar plan za rješavanje problema je upola riješen problem, ne očajavaj! Danas je sve češća pojava da mlade žene imaju problema po tom pitanju, ali je isto tako još češće da se stvarno desi kad se najmanje nadaš. Nastavi sa pozitivnim mislima, vidjet ćeš da se isplati, i budi strpljiva, pa koliko god dugo bude trebalo 😉

  3. Ovulacija ne mora biti svaki mjesec. Taj mjesec nisi imala ovulaciju ali mozda sledeci imas. Klomifen nije strasan. To je jedna fina tabletica koja je mnogim mzenama pomogla da postanu mame. Bitno je das si pocela nesto da radis na tom planu. Rezultata ce biti, samo bez sekiracije.

Komentariši